Beroepskeuze

Verkeerde keuze gemaakt?

 

Moet je een (andere) keuze gaan maken voor een beroeps- of studierichting? Maar heb je geen idee:

  • Waar je goed in bent
  • Wat je gaaf vindt
  • Wat je nog meer kan met je werkervaring

Het kan iedereen overkomen. Ben je net met een studie begonnen, blijkt na een poosje dat deze studie echt niet bij je past! Het kan ook zo zijn, dat je een hele studie al hebt afgerond en in de baan er achter komt dat je eigenlijk naar iets heel anders op zoek bent. Waar begin je dan? Een studie- en beroepskeuzetraject is een snelle en concrete manier om te ontdekken welk beroep bij je past. Het is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw doel in hun loopbaan, dat kan zijn na een verkeerde studiekeuze of omdat de huidige baan niet meer past.

 

Wat doen we?

 

De Mobiliteitsstylist legt het e-portfolio, ook wel carrièreportfolio genoemd, uit zodat je er meteen zelf mee aan de slag kan. Het carrièreportfolio geeft inzicht in (werk)ervaring, competenties en interesses. Op basis van jouw situatie ondersteunen we bij het maken van de juiste keuze door middel van tests, bijvoorbeeld met 360° feedback en competentiescans op MBO en/of HBO niveau. Op basis van jouw kwaliteiten gaan we aan de slag met de competentiematcher. De competentiematcher legt het verband tussen jouw competenties en de beroepsmogelijkheden die in het beroepsonderwijs worden gebruikt. Na een beroepskeuze traject kan je goed onderbouwd een studie- of beroepskeuze maken.

We helpen je graag bij het op orde krijgen van je levensloopbaan! Ga aan de slag met zelfloopbaanmanagementEen eerste gesprek is altijd gratis.